www.chilliweb.cz
chilliweb.cz

Online uživatelé

Sezona 2010

«« zpět na seznam témat

Tak jak jste na tom? už jste dali naklíčit semena nebo ještě čekáte?

já dal dnes naklíčit do minipařníku tohle:

C.Rhomboidem (wild) 5x
C. Lanceolatum (wild) 5x
CAP 1144 (wild) 5x a
Lemon Drop 5x 8.01.2010 21:18 založil: tadytomas

• Přispívat do diskuze je umožněno pouze registrovaným uživatelům!

13.09.2010 18:39 zaslal: Kalasnikov Poslat zprávu

Dneska začala červenat první paprička odrůdy "Nemám nejmenší tušení". Tak snad i nějaká ta úroda bude. :-)

13.09.2010 14:56 zaslal: wiking Poslat zprávu

Ten napad je super.
Jen musim podotknout, ze moje zahradka ma "omezeni" na 80 rostlin.. vic proste nejde, tj. 40 druhu à 2 rostliny. Proto jeden rok pestuju 40 druhu, a pristi rok zase jinych 40..
Matematicky receno:Tedy kdyz mam 120 druhu seminek, potrebuju na to 3 roky.. Logicky receno: Nepestuju kazdej rok to stejny :-)
Ale napad je to dobrej.

13.09.2010 14:55 zaslal: kemper Poslat zprávu

Vždyť přece stačí založit téma Nabízím. Pod to může každej napsat co nabízí a může to stále editovat.

13.09.2010 13:42 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

stačilo by k databázi odrůd přidat kolonku členů a kdo tu odrůdu má, tak by se tam připsal (kliknul de přihlášení), to by tak obtížný bejt nemělo :-B

13.09.2010 13:11 zaslal: wiking Poslat zprávu

Technicke moznosti jsou zde omezene.. myslim si. Bylo by dobre kdybych se mylil. :-D

13.09.2010 13:02 zaslal: Nery Poslat zprávu

nějakej externí editovatelnej soubor?

13.09.2010 12:46 zaslal: wiking Poslat zprávu

@Kimlo:
Co "BUDE" sazet.. To muze byt problematicky.
Me ruzny druhy nevyklicily, ruzny druhy vyrostly 2-3 cm a uhynuly.. nevim proc.
Ale kazdopadne muzeme napsat: CO UZ MAME 2010, a CO BUDEME SAZET 2011.
Jenze jak to technicky udelat?
Kdyz tady jeden clen napise vse co ma, tak dalsi to nemuzou editovat.

Leda ze by vsichni, kteri si preji byt v te listine, poslali v meilu jedne osobe to co maji, a tahle osoba to potom zverejnila vsem.
Trosku pracne, sice, ale lepsi napad nemam.
Ma nekdo lepsi napad jak to udelat?

13.09.2010 12:25 zaslal: kimlo Poslat zprávu

Ja som už rozmýšlal založit tému Sezona 2011 a tam by každý napísal čo bude sadit...

13.09.2010 12:20 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

malinko bych poopravil, všechny druhy ano a k nim připsat členy, kteří jí pěstuji a jsou ochotni poskytnou semínka na výměnu, prodej

13.09.2010 10:55 zaslal: wiking Poslat zprávu

Mam takovy inovativni napad.
Nechcete tady nekde pod heslem Sezona 2010 udelat abecedni seznam vsech druhu chilli, ktere tady vsichni clenove chilliwebu pestuji?
Proste aby byl prehled, aby ostatni clenove videli kdo co ma..
Ta fotograficka databaze odrud je sice Ok, ale kazdy tam asi nema vsechno.. A krome toho ma na kazde strance kazdy jen svoje chilli.

13.09.2010 08:48 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

jj, letos na to bylo počasí horší jak loni

13.09.2010 00:02 zaslal: booca Poslat zprávu

stejně jako vloni, i letos pláču nad tím, že mám rostliny asi tak o měsíc pozadu, za chvíli bude čas vykopávat a přesazovat do květináčů za okno :-(

9.09.2010 17:04 zaslal: kemper Poslat zprávu

irij: Taky meteorologům moc nevěřím. Stačí aby se otočil vítr a nebo zesílil a už je to jiné. Proto jakmile hlásí 4°C,chovám se tak, jako by mělo začít mrznout.

7.09.2010 16:12 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

lemony mám taky, jsou jediný, který vylezly samy, tak je budu rušit, stejně musim zredukovat počet rostlin, pokud by je někdo chtěl, tak se ozvěte :-)

7.09.2010 16:11 zaslal: Glum Poslat zprávu

Moje nedomrlá Jalapena mají asi 20cm a konečně začala kvést :D
Lemon dropy a Hungarian Blacky už odplodily, popadaly jim listy a když jsem je nezařízl, vyrostly nové a začala druhá vlna kvetení - takže mám na okně tři truhlíčky s kvetoucíma rostlinkama...

7.09.2010 15:49 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

jo, to je jen dobře, dozrává mi postupně všechno, krom tepinů, dokonce mi jedna naga začal plesnivět, byla zralá moc dlouho, než jsem jí sklidil

7.09.2010 14:38 zaslal: Wiking Poslat zprávu

Dovolim si jeste zkopirovat jednu dnesni zpravu: ( z novinky.cz )
"Už během noci na středu očekáváme více oblačnosti a podobně bude i v příštích dnech, teploty pod nulu proto již klesat nebudou," doplnili meteorologové.
Takze tak...

7.09.2010 14:27 zaslal: irij Poslat zprávu

Wiking: díky
Jano: o těch kýblech a sudech už jsem slyšel, fakt to funguje? Dá se na to spolehnout?

7.09.2010 14:07 zaslal: jano Poslat zprávu

Ja mám moje len voľne na záhone, ale dnešnú noc som ich prikrýval všetkým čo mi prišlo pod ruky - vedrá (kýble), vedierka, debničky, textílie, ....
Ráno som odkryl a dnes sa opaľujú
Kimlo, tiež mám dojem akoby zo strachu pred nachladením začali meniť farbu (konečne)

:-D

7.09.2010 14:03 zaslal: Wiking Poslat zprávu

No, odpoved na tuhle otazku neni jednoducha.
Ano i ne.. Obvykle je technicky nemozny cely sklenik (obsah) prenest domu. I kdyz uz neni moc teplo, presto jeste sviti slunce, probiha fotosynteza tudiz rostlina zije a dozrava. Tudiz ano, dava jim to pocasi jeste neco. Samozrejme riziko mraziku bude cim dal tim vetsi (muzu mluvit jen za Brno- pred 5.rijnem uz nemrzlo min. 20 let) ale jinde v CR uz mrzlo-tudiz pro sichr by bylo lepsi to mit doma.
Vsichni vime ze uz 1 rano (ani nepisu 1 noc) s teplotou -1°C znamena pro nase chilli okamzity a neodvratny exitus :-( ..
Takze tak nejak. Lip Ti neodpovim.
Co si mysli jini clenove?

7.09.2010 13:38 zaslal: irij Poslat zprávu

Wiking: Slušný vychytávky, bohužel mám skleník asi 50 km od domova, takže se budu muset sploehnout na rosničky. Jde mi o to jestli má smysl v tomto počasí kytky ještě nechávat ve skleníku (dává jim tohle počasí ještě něco?) nebo už je lepší je pro sichr dát domů. :-B

7.09.2010 11:37 zaslal: Wiking Poslat zprávu

@irij: Je par technickych vychytavek, bez kterych by byl zivot pestitele chilli "temer" nemozny :-D
Napr. teplomer s venkovnim cidlem, ktery doma spusti varovny signal pri teplote 0,0°C (vim,uz se to probiralo, nefunguje pri prizemnich mrazicich kdyz clovek bydli v 12 poschodi) a ve skleniku takovy ty horkovzdusny kaminka co foukaji horkej vzduch. (220V je podminkou)
Sice je to trosku nervni, kdyz ve 4:00 rano zacne piskat alarm ze mrzne, a clovek musi vstat, a jit do foliaku ty kaminka zapojit do elektriny. Ale druhy den ma clovek cely cas na vykopani rostlin a preneseni do bytu.
Lepsi metodu neznam.. krome prevence= sledovat pocasi a pri predpodpovedi prizemnich mraziku vse ihned zanest do bytu. Jenze: verte dnesnim meteorologum 8-O

7.09.2010 11:18 zaslal: kimlo Poslat zprávu

U mňa akoby vycítili že sa blíží ich koniec, ako klesajú nočné teploty tak urýchlene dozrievajú... :-)

7.09.2010 11:06 zaslal: irij Poslat zprávu

Přátelé pěstitelé, co riskuju tím, že nechám kytky i v tomhle nečase ve skleníku, jsem z Třeboňska, takže žádný velký klády se ještě nekonají, ale bude hůř. Nevím jestli je dobrej nápad pár kytek, přesadit do květináče a dát domů. Kytky (Fatalii, Habanero red) mají spoutu plodů,chybí jen se vybarvit.

4.09.2010 22:27 zaslal: kemper Poslat zprávu

achilles: to se máš. já na dnešek ve skleníku 6°C

4.09.2010 21:08 zaslal: achilles Poslat zprávu

já ještě věřím, mám je ve skleníku, dnes ráno jsem tam měl 13st, což je celkem dobré a přes den opravdu to stoupá ke třicítce. bonnety začínají červenat, a saviny také. tak uvidím. ale každý den koukám ráno na teploměr a lituji je... :-S

4.09.2010 20:55 zaslal: MAXTuner Poslat zprávu

kimlo: MUsím ti dát za pravdu s tím počasím a já už to letos zabalil, vše je doma, něco dozrává a něco pod světlem ...

4.09.2010 20:32 zaslal: kemper Poslat zprávu

kimlo: jo taky tak. a ty balkonovky to bude chtít na noc domů.

4.09.2010 20:21 zaslal: kimlo Poslat zprávu

Tak sa mi zdá že podla toho sk*****ého počasia nám už táto sezóna končí... Asi sú na tom lepšie indooroví šťastlivci, ja už vo foliovníku čakám na príchod prvých mrazov ktoré tomu dajú bodku. Dúfam že aspoň tie na balkóne mi trocha dlhšie vydržia aby som mal aspoň na sušenie...

13.04.2010 17:54 zaslal: kemper Poslat zprávu

jonnyx: Capsicum annuum-mini/ To je jediný, co tam bylo napsaný.Mam tam fotku z loňska 21.10.

13.04.2010 17:26 zaslal: jonnyx Poslat zprávu

kemper: to je loňská rostlinka? je docela malá, co to je za odrůda?

13.04.2010 15:19 zaslal: kemper Poslat zprávu

foto

jonnyx: To je trochu jiné pospíchání, než o jakém tady debatujem. To je dnešní foto.

13.04.2010 13:01 zaslal: kemper Poslat zprávu

zdenek17:Jak říká petrinzenyr. Když to provedeš dobře, kytka ani nic nepozná. Vlastně pozná to, že jí je líp.Mejm musej jogurťáky stačit.

13.04.2010 11:42 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

Tak to je otázka, asi jak u který odrůdy a velikosti, pokud máš dojem, že jí stávající květináč omezuje, tak to přesaď, když nepoškodíš bal a uhněteš okloní zeminu, tak to rostlině nevadí, zmrzlí jsou až za měsíc

13.04.2010 10:53 zaslal: zdenek17 Poslat zprávu

kemper- pošli mi fotku na icq

Jinak jeden dotaz, když čekat do půli května, mám ještě přesazovat sazenice do většího nebo to už nemá smysl, přijde mi blbý to přesazovat 2x do měsíce určitě to ani samotný kytce neprospěje

13.04.2010 10:44 zaslal: jonnyx Poslat zprávu

kemper: Letos jsem nechca spěchal a už mám třícentimetrové plody :-D

13.04.2010 10:40 zaslal: kemper Poslat zprávu

petrinzenyr:To říkám každýmu. Není kam spěchat,je teprve duben.Do května času dost.

13.04.2010 10:28 zaslal: petrinzenyr Poslat zprávu

Ahoj všem, loni do začátku dubna sluníčko vůbec nevysvitlo, letos byl dobrej březen, duben horší jak loni, ale ne o moc, jen trochu chladnější, ale to se zlomí a bude fajn. A dál se necháme překvapit, loni ty začátky byly horší jak letos a taky se zadařilo, není kam spěchat :-D

13.04.2010 10:03 zaslal: fka82 Poslat zprávu

kemper:Problem je v tom,ze sklenik je na chalupe,kde jsem sice kazdy vikend ale pres tyden ne.Takze nemam moznost je na noc prenest domu.A jak rikam,mela jsem jich tolik,ze jsem proste skusila dat par sazenic do skleniku drive nez obvykle.Zatim se drzi tak uvidime.Nejak jsem to letos proste prehnala a kdybych je mela mit doma az do poloviny kvetna tak se asi zblaznim.

13.04.2010 09:55 zaslal: kemper Poslat zprávu

fka82: Zajímalo by mě, kolik stupňů máš ve skleníku v noci, nebo spíš k ránu.Tady mám v noci kolem 4°C. A včera bylo tak hnusně, že jsem to nevynesl ani ve dne.

Nemáte dostatečná oprávnění. K jejich získání je potřeba registrace a povolení administrátora. založit nové téma »»